domingo, noviembre 19, 2006



TAKOYAKI. (Polvo grellado). Hai se os xaponeses cataran o noso polvo a feira, canto exito teria. O sucedaneo de aqui son estas bolas de masa que envolven un anaco de polvo. As mais famosas tedelas en Osaka, ou sexa que se ides a esa cidade non dubidedes en probalo porque son o prato tipico. Iso si, o mais divertido e ver como as preparan, a verdade e que os asiaticos son uns maestros coas mans, debe ser polo aquel de usar os paocinhos desde pequenos, pero a sua axilidade non ten comparacion, sobre todo se o comparamos coas minhas parkinianas articulacions. En Kyoto seis unidades son 180 ens, (1.30 euros) pero en Osaka o prezo sube ate os 300 ens.

2 Comments:

Anonymous aralinha said...

eeei a imaxe esa é o takoyaki??? morro da curiosidá de saber a que sabe, que masa é a que envolve o pulpo? uuf parecese a algo? como pa darme un exemplo...é como "croquetas" ou "empanadillas" ou "bolo preñado de pulpo"??
jajaja contameee

10:43 p. m.  
Blogger galegonosolnaciente said...

o takoyaki, como todas as comidas xaponesas ou a empanada galega, sabe mais aos condimentos, especialmente ao mollo meio doce que leva, que ao produto esencial, o polvo. Aqui todo ou case todo perde o seu sabor orixinal e adquire o dos millons de salsas e condimentos utilizados na coquinaria xaponesa

6:42 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home